Gyakori kérdések

Gyakran ismételtkérdésekválaszok

Mi a nettó, és mi a bruttó alapterület?

Nettó alapterületnek a lakóteret, bruttó alapterületnek a teljes ház külső határoló falakkal együtt számolt alapterületét értjük. Nem mindegy, hogy Ön melyik alapján kap árajánlatot, hiszen a Gerliczky házakban a nettó alapterület nagyobb, mint a hagyományos épületek esetében.

Miért olcsóbb a könnyűszerkezet?

A Gerliczky házak könnyűszerkezetes falai üzemben készülnek, így a munkafolyamatok is hatékonyabbak. Mindezért háza gyorsabban elkészül, és olcsóbb is lesz.

Vékonyabbak a falak, mégis jobban szigetelnek?

Igen, a Gerliczky házak vékony falai jobb hőszigetelési tulajdonságúak, mint a hagyományos építésű házak falai. A Gerliczky házakban a bruttó alapterület kisebb, mint a hagyományos házakban, így Ön ugyanakkora lakóteret (nettó alapterületet) kevesebb összegért kap, mint a hagyományos szerkezeteknél. Ezért a nagyobb és olcsóbb tereket olcsóbban fűtheti be.

Milyen rezsiköltségekre számíthatok?

45kw/nm/év fogyasztásnak megfelelő rezsiköltségekre számíthat. A fűtési díj jóval kevesebb összegbe kerül a szigetelés rendszerünknek, valamint a napelemnek köszönhetően, melyet házainkhoz már ajándékba adunk. Házainkban elektromos padlófűtést alkalmazunk, nyáron a hűtés klímával oldható meg.

A „készház” teljes értékű ház, annak minden Magyarországon megszokott funkciójával?

Természetesen, a készház teljes értékű ház. Észre sem fogja venni a különbséget.

Milyen anyagokból készülnek ezek a házak? Mennyire ellenállóak az időjárással, illetve az idővel szemben?

Ökológiailag lebomló és időt álló osztrák fa alapanyagokkal dolgozunk, ezért egy Gerliczky ház évtizedeken át lehet Ön és családja otthona.

Milyen szabályozás vonatkozik a készházak építésére pl. az építési engedély vagy az építményadó vonatkozásában?

A készházakra vonatkozó minden szabályozás megegyezik a más technológiák esetében alkalmazott szabályokkal.

Állami támogatás felhasználható egy készház felépítésére? Részletfizetésre van lehetőség?

Állami támogatás igényelhető, és részletfizetésre is van lehetőség. Nem csak készházakat, de üzleteket, telepeket és üzemeket is építünk.

CSOK és hitel lehetséges?

Minden további nélkül. Legtöbb házunk CSOK és más hitelek felhasználásával készült, hiszen a mai világban a legtöbb család csak így tud otthont építeni.

Fogalmam sincs, hogy alkalmas-e a telkem egy készház felépítésére. Előzetes felmérést vállal a cég?

Természetesen van lehetőség előzetes felmérésre, hiszen látnunk kell, oda tudunk-e jutni kamionnal, illetve tudunk-e daruzni, vagy nincsenek-e esetleg egyéb akadályok.

Mennyi idő telik el általában az első ajánlatkérés és a munkálatok megkezdése között?

Az első megkereséstől számított 5 hónap múlva lesz engedélyes tervünk, ezután a kivitelezési idő nagyjából 7 hónap. Amennyiben a megrendelő már kész tervekre kér ajánlatot, úgy ez természetesen az idő csökken.

Mennyi idő alatt épül fel a készház?

7 hónap kivitelezési időt vállalunk, de ennél általában kevesebb idő kell a megvalósításhoz. Átlagosan 3-4 hónap alatt készül el a kulcsrakész könnyűszerkezetes ház kivitel, de nagy befolyásoló tényező a megrendelő is, hiszen tapasztalatunk szerint az utólagos módosítások, illetve plusz pótmunkák kitolják az építkezés idejét.

A tervezés és az építés árát is magába foglalja az árajánlat?

Nem, a Gerliczky házaknak nincs saját tervezője, így a mi árajánlatunk az építés árára vonatkozik. Tervezésre a KÖHE egyesület tervezőjét jó szívvel ajánljuk, mivel ő pontosan tudja, milyen falszerkezettel dolgozunk.

Ha a későbbiekben műszaki probléma adódik a készházban, azzal külsős szakember is felkereshető vagy csak a cég az illetékes?

Amennyiben garanciális és szavatossági problémáról van szó, cégünk készséggel áll szíves rendelkezésére. Ha a probléma nem tartozik ebbe a körbe, természetesen akkor is igyekszünk segíteni, ám ez attól is függ, hogy van-e szabad kapacitásunk.

Milyen garanciát vállal a munkájára, illetve a munka során felhasznált anyagokra a cég?

Szerkezetre 30 év garanciát vállalunk, ezen felül 3 év jótállást az esetlegesen felmerülő egyéb gondokra.

Gerliczky Kft.

Készházak kivitelezése egyedi igény szerint - családi házak speciális technológiával, energiatakarékos megoldásokkal, előre gyártott elemekből, gyors helyszíni összeállítással.logo-left-menu.png
A Gerliczky.hu készház építés weboldal cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény és anonim statisztikák gyűjtése céljából.