Fal- és padlófűtés

Elektromos fűtési rendszerrel

Elektromos fűtés hatékonyan gazdaságosan

Többféle lehetőség a gazdaságos fűtésre

Elektromos fűtési rendszert alkalmazunk alapfelszerelésként, amely állhat fűtő panelekből és esztrichbe ágyazott fűtőkábeles padlófűtésből. Természetesen ezek jól illeszkednek a különböző napelemes rendszerekhez, amelyekkel akár 0-forintra csökkenthető a fűtésszámla.

A hagyományos gázos és szilárd tüzelésű rendszerek költséges kiépítéséből egy szinte karbantartás mentes, ingyenes rendszert hozhatunk létre.

Ezeken túlmenően gondolkodhatunk hőszivattyús-rendszerben is, ami alapból kis üzemeltetési költséggel jár kiegészítő napelemek nélkül is.

Gerliczky készház elektromos fűtési rendszerrel

Vaillant Monoblokkos levegő-víz hőszivattyú

aroTHERM plus készülékünk egy olyan levegő-víz hőszivattyú, amit modernizációkhoz is alkalmazni lehet, ugyanis hőszivattyús üzemben az akár 55⁰C-os előremenő hőmérséklet elérését is lehetővé teszi. Ennek köszönhetően ez a hőtermelő egy környezetkímélő alternatíva a régi gázfűtések helyett, mert a meglévő radiátorok minden korlátozás nélkül, továbbra is használhatóak.

Teljesen mindegy, hogy újépítésű objektumot tervez, vagy egyszerűen csak felújítani szeretne, az aroTHERM plus minden esetben egy jövőorientált fűtő és melegvíz-készítő megoldás a családi házak számára.

Modern, kompakt és környezetbarát

Nincs elegendő hely a pincében vagy egyéb helyiségekben? Az aroTHERM plus készüléket egyszerűen csak a külső térben kell felállítani. Modern, kompakt megjelenésével bármilyen kertben jól mutat. Levegő-víz hőszivattyúként az ingyenes környezeti hőforrást, a levegőt használja, hogy ebből hőt állíthasson elő, ami a csatlakozó vezetékeken keresztül, a beltéri egységen át a fűtött helyiségekbe jut.

A magas, akár 70⁰C-os melegvíz-hőmérséklet új mércét állít fel a melegvíz-komfort terén. Ennek eléréséhez tökéletes társ a belső térben elhelyezendő uniTOWER plus hidraulikus torony, amely beépített, 190 literes tárolójával fedezi egy 4 fős háztartás meleg víz szükségleteit. Amennyiben ez mégse lenne elegendő, uniSTOR plus vagy allSTOR exclusive multi-funkciós tároló rendszereinket javasoljuk.

Már ma teljesíti a jövő előírásait

Az aroTHERM plus egyetlen megoldásban egyesíti a fűtést, hűtést és melegvíz-készítést, a legmodernebb hőszivattyús technológiai megoldásokkal. Az alkalmazott természetes hűtőközeg lehetővé teszi az átlag feletti teljesítményt, miközben rendkívül alacsony az ennek eléréshez használt közeg üvegházhatást növelő potenciálja (GWP 3). Ennek köszönhetően az aroTHERM plus egy kifejezetten környezetbarát hőszivattyú, amely napkollektoros vagy napelemes rendszerrel kombinálva jelentősen hozzájárul a karbon-lábnyom alacsony szinten tartásához. A kültéri egység magas COP (5,4 – A7/W35-ös üzemállapotban) értéke, valamint az A+++ energiahatékonysági osztály számszerűsíthető energia-megtakarítást eredményezhet, különösen akkor, ha ezt fotovoltaikus megoldásokkal kötjük össze.

Kategóriája leghalkabb hőszivattyúja

Az aroTHERM plus hőszivattyút komplikációk nélkül lehet sűrűn beépített, például sorházas lakóövezetben is telepíteni. Éjszakai üzemmódban a hangnyomás szintje csupán 46 dB(A) – ez körülbelül olyan zaj, mint amit egy hűtőszekrény kelt. Abban az esetben, ha az aroTHERM plus készüléket 3 méteres távolságban állítjuk fel, akkor a hangnyomás szinte már csak 29 dB(A) lesz, ami egy karóra kattogásának felel meg. Ráadásul a halk aroTHERM plus hőszivattyú ehhez mindössze 0,5 m2 felállítási helyet igényel a kertben.

BVF WFD series fűtőkábelek

Egyszerű és költséghatékony megoldás padlófűtéshez

A fűtőkábeles padlófűtési technológia közel 40 éves múltra tekint vissza. Főbb jellemzői, az alacsony beruházási költség és a megbízhatóság ezen idő alatt nem változtak. A technológia azonban jelentős változáson esett át. A BVF fűtőkábelek kizárólag kéteres (Twin-conductor) technológia alkalmazásával készülnek mely minden eddiginél jobb üzemi hatásfokot és hosszabb élettartamot  garantálnak. A fűtőkábel technológia alapvetően padlófűtési rendszerek kialakítására lett kifejlesztve azonban mára számos az általános felhasználástól eltérő alkalmazása ismert (pl.: csőfűtés, ipari gépek és csövek temperálása, hőhidak kezelése, beltéri fagymentesítés). A fűtőkábeles rendszerek méretezése és tervezése, önálló fűtés kialakítása esetén szakember feladata.

A fűtőkábelek beépítése az aljzatbeton képzésekor gyorsan és extrém alacsony költségek mellett kivitelezhető. Üzemeltetésük vezérelt áram (kedvezményes tarifa) alkalmazása mellett még gazdaságosabb.

Fűtőkábel működése és alkalmazása

Az elektromos fűtőkábel működési elve a fizika egyik alaptételét, az úgynevezett ohmikus ellenállást alkalmazza. Az ohmikus ellenállás lényege, hogy minden elektromos eszközben (vezeték, kábel) potenciálkülönbség (elektromos feszültség) hatására az elektronok mozgása nagyrészben hővé alakul.

Az ellenállás többek között a vezető közeg anyagi jellemzőjétől függ; minél kisebb a vezető ellenállása, azonos elektromos feszültség hatására annál nagyobb teljesítmény azaz hő leadására képes. Az elektromos fűtőkábelek működése kis ellenállással történik. A fűtőkábelek korszerű változatai gyakorlatilag energiaveszteség nélkül működnek, transzformálás nélkül. A fűtőkábelek működéséhez 230V-os normál hálózati feszültség szükséges.

Az elektromos fűtőkábel előnyei

A hagyományos épületgépészet kizárólag a mesterséges teljesítmény tényezők alapján vizsgálja a fűtési rendszereket, azonban az alacsony energiaigényű jól hőszigetelt épületek esetében ez már nem elégséges.

A modern épületgépészet hosszútávú megtérülési számításokat végez és a felhasználók egyéb igényeit is figyelembe veszi. Az elektromos fűtés a következő előnyöket nyújtja a felhasználónak:

  • Alacsony beruházási költség,
  • Gyors kivitelezés (200 m² egy nap alatt),
  • Biztonság,
  • Zajtalan működés,
  • Karbantartásmentes,
  • Helyiségenkénti hőfokvezérlés,
  • Üzembiztonság, önálló fűtéskörökkel,
  • Megújuló energia használata.

Gerliczky Kft.

Készházak, könnyűszerkezetes készházak kivitelezése egyedi igény szerint - családi házak speciális technológiával, energiatakarékos megoldásokkal, előre gyártott elemekből, gyors helyszíni összeállítással.logo-left-menu.png
A Gerliczky.hu készház építés weboldal cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény és anonim statisztikák gyűjtése céljából.