Készház gyártási technológia

könnyűszerkezetes családi házak előgyártással

Készház milliméter pontostervezéssel gyártással építéssel

Készház milliméter pontos tervezéssel

Energiatakarékos házak előgyártott elemekből

Ahogy a nagyberuházások területén megfigyelhető, úgy a kisebb, családi vagy akár társasházak halmazát érintő építkezéseken is egyre hangsúlyosabbá válnak az előregyártásban rejlő előnyök.

Az előregyártás ma már kikerülhetetlen trendnek számít, egyre inkább ebbe az irányba tolódik a hangsúly, mivel úgy nyújt megoldást az esetleges munkaerőhiányra, hogy közben a kiadásokat is lefaragja – és teszi mindezt kompromisszumok nélkül.

Az építkezés költséges dolog, de a modern gyártási technológiák alkalmazásával rengeteg időt és pénzt spórolhatunk meg a folyamat során, illetve a bennük rejlő műszaki előnyöket is kiaknázhatjuk, tovább kímélve a pénztárcánkat. Mindennek köszönhetően egy könnyűszerkezetes ház ár vonatkozásában is remek választás.

A Gerliczky készházak esetében alkalmazott gyártási technológia lényege, hogy az előzetesen és aprólékosan kidolgozott terveknek megfelelően a saját üzemünkben legyártjuk a ház elemeit, amiket aztán a helyszínen alig néhány nap alatt összerakunk. A tervezés-gyártás-kivitelezés folyamata így olyan gyors ütemben zajlik, amellyel egyetlen hagyományos építkezési technológia sem veheti fel a versenyt.

E hatékony gyártási technológia kulcsa a pontosság és a precizitás: a legapróbb részletekre is kiterjedő, fix terveknek megfelelő elemeket milliméter pontossággal gyártjuk le üzemünkben, aminek köszönhetően a továbbiakban sem lesz szükség költséges, idő- és munkaerő-igényes munkálatokra. A Gerliczky energiatakarékos házak minden eleme tehát, a falaktól a födémig, előre legyártva kerül a helyszínre, ahol – egyszerű kifejezéssel élve – összeszerelésre kerülnek.

Stabil, tartós szerkezetek

Egy ilyen korszerű technológiával épített készház szerkezete semmivel sem kevésbé stabil vagy kevésbé tartós, mint például egy téglából felhúzott lakóingatlané. A precíz, tűpontos tervezés és mérnöki munka, valamint a strapabíró, nagy teherbírású, mégis természetes anyagokból legyártott elemek alkalmazása nyomán olyan energiatakarékos házak születnek, amelyek élettartam tekintetében is kiváló minősítést érdemelnek ki. A költséghatékony kivitelezés és üzemeltetés mellett tehát tartósság szempontjából is az energiatakarékos Gerliczky készház építés az egyik legjobb döntés, amikor otthonteremtésről van szó.

Energiatakarékos házak előgyártott elemekből

Energiatakarékos házak a természetesség jegyében

Készházaink biológiailag lebomló anyagokból készülnek. Ennek a ténynek nincs kihatása a szerkezeti tartósságra, ám annál több előnyt tud felmutatni a környezettudatosság és energiatakarékosság vonatkozásában.

Ezek az anyagok a lehető legkevésbé terhelik a környezetet, ami számunkra elsődleges szempont. Hisszük, hogy az élhető környezet a jövőnk záloga, és hogy a megfelelő gyártási technológia alkalmazásával elkerülhetők a káros kompromisszumok. Energiatakarékos házaink vázszerkezetének alapanyaga a fa, ami megújuló energiaforrás, a szigetelés kialakításánál pedig kerüljük az olyan káros anyagokat, mint a polisztirol.

A gazdaságos otthon ismérvei

Az innovatív, fenntartható technológia eredményeként az energiaigény és a vele együtt járó költség szinte nullára csökkenthető. Ennek fő alappillére az, hogy az energiatakarékos, könnyűszerkezetes készházak falaiba a csővezetékek és a szigetelés előzetesen kerülnek beépítésre. A belső rétegek közé helyezett páraág védi a vázszerkezetet a nedvességtől, így otthona télen tartósan meleg lesz, és nyáron sem melegszik át túlságosan.

  • A fűtésköltség elhanyagolható mértékűre csökkenhet, ha az elektromos fűtési, illetve a hőszivattyús rendszert napelemes áramtermeléssel egészítjük ki.
    Az energiatakarékos épület egészséges környezetének kialakításához kiemelten fontos a rendszeres szellőztetés, amelyhez elsősorban a hővisszanyerős szellőzőrendszert ajánljuk ügyfeleinknek. Használatával a házban hatékonyan megoldható a folyamatos légcsere és a friss levegő jelenléte, így a fűtési energiaveszteség is minimalizálható.
  • Az ásványgyapottal szigetelt, magas párazáró réteggel rendelkező fóliázott tető szerkezete szintén fenntartható erdőgazdálkodásból származó fából készül. A szabászterv alapján üzemben gyártott tető így azonnal a házszerkezetre illeszthető, amely bármikor napelemes rendszerrel bővíthető.
  • Végül mindehhez hozzáadódik a háromrétegű, hővédő üvegezéssel ellátott nyílászárók kivételesen magas hang és- hőszigetelési képessége, amely lehetővé teszi a napenergia optimális módon való kihasználását.

A könnyűszerkezetes házak előnyei összefoglalva

Precizitás az előgyártás és a kivitelezés során

Modern, innovatív, kiváló minőségű alapanyagok és milliméter pontos üzemi gyártás. Ezek együttesen járulnak hozzá az Ön házának minőségéhez, aminek köszönhetően hosszú éveken keresztül élvezheti energiatakarékos otthona komfortját.

Könnyűszerkezetes készház technológia

A fából készült falakat üzemi környezetben gyártjuk le, és a helyszínen daru segítségével mindössze 1-2 nap alatt összeállítjuk az elemeket. Az előregyártott energiatakarékos készházak nagy előnye a helyszínen készült könnyűszerkezetes házakkal szemben, hogy az építési folyamat nincs kitéve a különböző időjárási viszonyoknak, és nagyobb precizitással, pontossággal kivitelezhető.

Gerliczky Kft.

Készházak, könnyűszerkezetes készházak kivitelezése egyedi igény szerint - családi házak speciális technológiával, energiatakarékos megoldásokkal, előre gyártott elemekből, gyors helyszíni összeállítással.logo-left-menu.png
A Gerliczky.hu készház építés weboldal cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény és anonim statisztikák gyűjtése céljából.